Çeşm-i Bülbülün İçindeki Cin

ISBN
9789753633491
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
97
Gillian Perholt, yaşı elli beşe varmış bir anlatımbilimci. Günlerini, koca kütüphanelerde kitaplara gömülmüş oturmakla, masalları çözümleyip yorumlamakla geçiriyor. Yılda iki kez de, yabancı diyarlara uçarak, “burada Yazının devamı...
1,50 TL
%
30
İndirimli
1,05 TL Kazancınız: 0,45TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 567450
 

Ürün Özellikleri

Gillian Perholt, yaşı elli beşe varmış bir anlatımbilimci. Günlerini, koca kütüphanelerde kitaplara gömülmüş oturmakla, masalları çözümleyip yorumlamakla geçiriyor. Yılda iki kez de, yabancı diyarlara uçarak, “burada sığırcıklar gibi, bilge kümes hayvanları gibi toplanıp birbirlerine öyküler hakkında öyküler anlatan anlatımbilimcilere katılıyor“. Bu toplantılardan birinde, Türkiye'ye geliyor Dr. Perholt. Eski bir dostu (hakiki hayatta, Cevat Çapan) sayesinde, tozlu bir çeşm-i bülbülün sahibesi oluyor. Otele dönünce, camı asıl parıltısına kavuşturmak için suyun altına tutuyor, ovalıyor ve... Başka ne olabilir ki Çeşm-i bülbülden devasa bir cin çıkıyor.
A. S. Byatt, “Çeşm-i Bülbülün İçindeki Cin“de, bir bulut gibi sonsuz ve zamanın kendisi kadar yaşlı bir cini çeşm-i bülbülden çıkartarak hem onun gücünü başıboş bırakan, hem kendi gücünü keşfeden Gillian'ın hikayesini anlatıyor. “Çeşm-i Bülbülün İçindeki Cin“in kendisi ise, bir tür “çeşitli kültürlerden masallar“ elkitabı. Yazar, kahramanının ve diğer anlatımbilimcilerin ağzından naklettiği çeşitli masalların ölümsüzlüğüne alkış tutuyor.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat (Roman İngiliz

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
1,05   
1,05   
×
Kapat