Cemşid ü Hurşid Cem Sultan

Cemşid ü Hurşid

ISBN
2880000051381
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
423
Eser, Fatih Sultan Mehmet'in küçük oğlu Cem'in İran edebiyatından çeviri yoluyla dilimize kazandırdığı Cemşîd-i Hurşid adlı manzum aşk hikâyesinin metnini ve incelenmesini içermektedir. Eser dört bölümden oluşmaktadır. Birinci Yazının devamı...
6,00 TL
%
25
İndirimli
4,50 TL Kazancınız: 1,50TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 605419
 

Ürün Özellikleri

Eser, Fatih Sultan Mehmet'in küçük oğlu Cem'in İran edebiyatından çeviri yoluyla dilimize kazandırdığı Cemşîd-i Hurşid adlı manzum aşk hikâyesinin metnini ve incelenmesini içermektedir. Eser dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Cem Sultan ve eseri hakkında bilgiler verilmektedir. İkinci bölümde Cemşîd-i Hurşid'in tanıtımı yapılmaktadır. Üçüncü bölümde çeşitli Cemşîd-i Hurşid'ler birbirleriyle karşılaştırılmakta, eserin iç ve dış yapısı, yeri, zamanı, teması nazım biçimi vb. konularla ilgili bilgiler verilmektedir. Dördüncü bölümde metnin kuruluşu ve bölüm başlıkları hakkında bilgi verilmektedir. “Sonuç“ta konu genel hatlarıyla değerlendirilmektedir.
Eserde ayrıca “Transkripsiyon İşaretleri“, “Metin (eserin Lâtin harflerine transkripsiyonlu olarak aktarımı)“, “Sözlük“ “Özel Adlar Dizini“ ve “Kaynakça“ bölümleri bulunmaktadır.

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Şiir Osmanlı ve Öncesi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,50   
4,50   
×
Kapat