Büyükelçi Morgenthau'nun Öyküsü Henry Morgenthau

Büyükelçi Morgenthau'nun Öyküsü

ISBN
9789753443432
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
328
Henry Morgenthau 1913 ve 1916 arasında Birleşik Devletler'in Osmanlı Türkiyesi'ndeki büyükelçisiydi. Savaş dönemindeki anılarını topladığı Büyükelçi Morgenthau'nun öyküsü, Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı'na dahline Yazının devamı...
24,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 661453
 

Ürün Özellikleri

Henry Morgenthau 1913 ve 1916 arasında Birleşik Devletler'in Osmanlı Türkiyesi'ndeki büyükelçisiydi. Savaş dönemindeki anılarını topladığı Büyükelçi Morgenthau'nun öyküsü, Osmanlı İmparatorluğu'nun I. Dünya Savaşı'na dahline ilişkin en önemli tanıklıklardan biridir. Morgenthau, en azından, savaş süreci boyunca dokuz ülkenin diplomatik işlerinin emanet edildiğ kişi olarak, dönemin en gerçekçi gözlemcisi olmuştur. Anıları şu anda tarihçiler açısından değeri biçilmez bir kaynaktır.
Morgenthau 1915 Ermeni Soykırımı'na tanık olmuştur. Osmanlı İmparatorluğu'nun içlerindeki konsoloslarından birinci elden bilgiler toplarken, Ermenilere yönelik muamele ile ilgili olarak, başta Talat ve Enver olmak üzere Osmanlı liderlerine karşı çıkmıştır. Büyükelçi Morgenthau'nun öyküsü, Ermeni Soykırımı konusunda Osmanlı Türklerine karşı bir iddianame niteliği taşımaktadır.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Uluslararası İlişkiler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,00   
24,00   
×
Kapat