Bütün Oyunları Cilt: 8 Cesaret Ana ve Çocukları / Lukullus’un Sorgulan

Bütün Oyunları Cilt: 8 Cesaret Ana ve Çocukları

ISBN
9789758106400
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
256
Eleştirinin Eleştirisi'nin en önemli özelliği kolay anlaşılır ve savunulan düşüncelerin somut örneklerle pekiştirilmeye özen gösterilmiş olması. Bu açıdan kitap, eleştiri üzerinde düşünmek isteyen herkese seslendiği gibi hem Yazının devamı...
25,00 TL
%
25
İndirimli
18,75 TL Kazancınız: 6,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 607478
 

Ürün Özellikleri

Eleştirinin Eleştirisi'nin en önemli özelliği kolay anlaşılır ve savunulan düşüncelerin somut örneklerle pekiştirilmeye özen gösterilmiş olması. Bu açıdan kitap, eleştiri üzerinde düşünmek isteyen herkese seslendiği gibi hem yüksek öğretim hem de liselerde kullanılabilecek bir ders malzemesi niteliği taşıyor. Bu kitap, tiyatromuzdaki son yıllardaki gelişmeleri eleştirel açıdan irdelemek gibi bir amaç gütmüyor; bir tiyatro eleştirisi yazmanın ABC'sini irdeliyor ve bunun yanında somut eleştiri örneklerinden yola çıkılarak eleştiri yazmadan karşılaşılabilecek temel sorunları gündeme getiriyor ve bunların nasıl aşılabileceğini tartışıyor.

çığırtkan: Sen sen ol da adam topla buralarda. İnan ki çavuş zaman zaman intihar etmeyi düşünüyorum. Komutan ayın onikisine kadar dört birlik hazır olmalı diyor da başka bir şey demiyor. Yanım yörem hinoğluhin. Gözüme uyku girmez oldu. Tut ki birini yakaladım. Ne eğrisine baktım ne böğrüsüne. Kafayı çektirip askerlik kağıdını imzalattım. Ben, daha zıkkımlandığı işkinin parasını ödemeye davranırken, o sıvışmak için kapıda alıyor soluğu. tabii, kuşkulandığım için, ben de ardından... Ama koydunsa bul. Ne mertlik kaldı ne onur ne de doğruluk. Ben burada insanlığa olan güvenimi yitirdim çavuş.
çavuş: Anlaşılıyor ki, epey olmuş buraları savaş yüzü görmeyeli. Sonra ahlak kalır mı ya sorarım Barış demek, düzensizlik, başıboşluk demektir; oysa düzeni ancak savaş sağlar. Tohuma kaçıyor insanlık barışta. İnsanlar da, hayvanlar da sanki hiç değersizmiş gibi ziyan ediliyor. Neymiş, francala, onun üstünde bir dilim peynir, efendime söyleyeyim, daha üstünde bir dilim et. Şimdi şu kentte kaç delikanlı, kaç dayanıklı beygir var, bilen var mıdır ha Hiçbir zaman sayılmamış yetmiş yıldır savaş görmemiş yerlerden geliyorum ben! Oralarda insanların daha adları bile yoktu, kendi kendilerini tanımıyorlardı. Oysa, savaş zamanı düzenli listeler yapılır, kayıtlar tutulur; pabuçlar bal yalara, tahıl da çuvallara konur, insanlar ve hayvanlar dikkatle sayılıp öyle taşınır; çünkü bilinir ki, düzen olmadan savaşılmaz! (Kitabın içinden)

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Senaryo

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
18,75   
18,75   
×
Kapat