Bin Bir Gece Masalları-Burton %17 indirimli Richard Burton

Burton Bin Bir Gece Masalları

ISBN
9789752981041
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
168
Yüzlerce beyit ve şarkı Bin Bir Gece Masalları'nı süsler; Lane onları aslına sadık kalarak sade bir düzyazı halinde çevirmişti. Burton ise bir şairdi; 1880 yılında, Lady Burton'un FitzGerald'ın çevirdiği rubailerden daha üstün Yazının devamı...
11,50 TL
%
17
İndirimli
9,55 TL Kazancınız: 1,95TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 504854
 

Ürün Özellikleri

Yüzlerce beyit ve şarkı Bin Bir Gece Masalları'nı süsler; Lane onları aslına sadık kalarak sade bir düzyazı halinde çevirmişti. Burton ise bir şairdi; 1880 yılında, Lady Burton'un FitzGerald'ın çevirdiği rubailerden daha üstün bulduğu evrimci bir rapsodi olan Kaside'yi yayınlamıştı... Hasmının bulduğu, şiirsellikten uzak, düzyazı tarzındaki çözüm onu hep kızdırmıştı ve o da seçimini metni İngilizce dizeler haline dönüştürmekten yana kullandı.
Son çevirmen olan Littman, “dedi“den başka formül tanımayan beş bin sayfalık esere “sordu“, “cevapladı“ gibi sözcükleri serpistirdiği için suçlanır. Burton ise bu tür değişiklikleri şevkle ve cömertçe yapar. Kelime haznesi, çeşitlilikte, notlarından aşağı kalmaz. Arkaizm argoyla, hapishane veya denizci jargonu teknik terminolojiyle iç içe geçmiştir.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Fantastik

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,55   
9,55   
×
Kapat