Bozkır Kavimlerinin Doğu’dan Batı’ya Göçleri

Bozkır Kavimlerinin Doğu’dan Batı’ya Göçleri

ISBN
9789753534411
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
148
Batı dünyası hemen yanı başında ortaya çıkan ve dünya imparatorluklarını tehdit eden göçebe kavimleri, Tanrı'nın uygar dünyayı cezalandıran kırbacı olarak değerlendirmiştir. Batılı insanın zihnini yüzyıllarca meşgul eden etnik Yazının devamı...
9,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 604716
 

Ürün Özellikleri

Batı dünyası hemen yanı başında ortaya çıkan ve dünya imparatorluklarını tehdit eden göçebe kavimleri, Tanrı'nın uygar dünyayı cezalandıran kırbacı olarak değerlendirmiştir. Batılı insanın zihnini yüzyıllarca meşgul eden etnik ve siyasi haritayı değiştiren Avrupa'daki göçebe kavimler kimdi, nereden kopup gelmişlerdi
Bu sorulara yanıt aramak üzere Batı'da 18. yüzyıldan başlayarak bozkır kavimlerinin kökeni ve hareketlerinin Asya'daki arka planı üzerinde birçok araştırma yapılmış ve yeni kaynaklar gün ışığına çıkarılmıştır.
Karoly Czegledy bu çalışmasında, doğu ve batı kaynaklarını karşılaştırarak Avrasya bozkırının tarihi ve coğrafi problemleriyle ilgili bilgiler vermektedir.
Tamamen fitolojik yöntem üzerine temellenen eser, özellikle Hunların, Onogurların, Savirlerin ve Avarların oluşumunu ve göç ediş nedenlerini ortaya koyarken Hazar İmparatorluğu'nun kuruluşuna kadar Avrasya bozkırındaki göçlere ışık tutmaktadır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Tarih Felsefesi ve Metodolojisi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,00   
9,00   
×
Kapat