Bir Türkiyelileşmeme Öyküsü

ISBN
9786055892753
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
243
Kürt ulusal hareketinin sözcüleri onlarca yıldır “Türkiyelileşmek“ diye bir sorun tarif ederler, bu sorunu çözmeyi önlerine koyarlar. Partilerden söz ediliyorsa, hedef “Türkiye partisi“ olmaktır. Bu hedef bir dizi tarihsel nedenle Yazının devamı...
18,00 TL
%
30
İndirimli
12,60 TL Kazancınız: 5,40TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 551061
 

Ürün Özellikleri

Kürt ulusal hareketinin sözcüleri onlarca yıldır “Türkiyelileşmek“ diye bir sorun tarif ederler, bu sorunu çözmeyi önlerine koyarlar. Partilerden söz ediliyorsa, hedef “Türkiye partisi“ olmaktır.
Bu hedef bir dizi tarihsel nedenle hep emekçilerle ve sol hareketle ittifak kurmayı çağrıştırdı. Gerçekten de Kürt hareketi sendikalarda, meslek örgütlerinde etkin oldu, seçimlerde sol gruplarla ortak çalışmalar yürüttü. Ancak yetmedi. 2013'te ilan edilen İmralı açılımı, içerde AKP'nin İkinci Cumhuriyet rejiminin, dışarda ABD'nin bölgesel hegemonyasının süreceğini varsayıyordu.
Bu perspektiften gittiğinizde Türkiyelileşemezsiniz. Tersine Türkiye'ye, farklı köken ve kültürlerden gelen halkımıza yabancılaşırsınız.
Bu derleme kitap işte böyle bir noktaya varan süreçte yazılan makalelerden oluşuyor. Kürt hareketinin Türkiyelileşememe öyküsü tartışılıyor.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Kitap Siyaset İnceleme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,60   
12,60   
×
Kapat