Bir Özgürlük Tutkunu Bülent Ecevit

ISBN
9789944314046
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
492
"O günlerden içimde en küçük bir kişisel kırgınlık tortusu yok. Ama halk açısından,laiklik açısından,Atatürkün vasiyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi açısından,Türkiyenin bazı uluslararası hakları Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 474254
 

Ürün Özellikleri

"O günlerden içimde en küçük bir kişisel kırgınlık tortusu yok. Ama halk açısından,laiklik açısından,Atatürkün vasiyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi açısından,Türkiyenin bazı uluslararası hakları açısından,tepkilerim,kırgınlıklarım elbette sürüyor. Ancak bunlar kişisel değil."
"Yönetime el koyanlar,olanca güçleriyle,Türkiyeye belli bir rejim ve düzeni getirmek istiyorlardı;ben de,olanca gücümle,o rejimi ve düzeni engellemeye çalışıyorum.

"O aşamada asıl gücü ellerinde tutanlar,benim mahkemede söylediklerimin bile duyulmasını engelleyerek,amaçlarına eriştiler.

"Fakat şimdi toplum bünyesinin,o rejimi de,düzeni de reddettiğini görüyorum.Onun için,boşuna direnmiş,boşuna yargılanmış ve boşuna hapislere girmiş saymıyorum kendimi... Bu da,insana,katlandığı tüm sıkıntıları unutturmaya yetiyor."

Ecevit hakkında 133 dava açıldı. 14 Nisan 1982de Turan Güneşin cenazesine katılırsa büyük kalabalıkların toplanacağı kaygısıyla 12 Nisanda tutuklandı ve ceza evine götürüldü.
Hapishanede ekonomik sıkıntılar içindeydi. Çok gazete alacak parası yoktu. Hatta İsveçli Dostu Olof Palmenin seçimi kazandığını öğrendiği zaman kutlama telgrafı bile çekemedi....

1982de cezaevine girerken,"Özgürlük insanın elnide kafasının içindedir. Ben kafamın içindeki özgürlüğü içeri götürüyorum. Dışarıda mahkum gibi yaşamaktansa,içeride özgür bir bir mahkum olmayı tercih ederim,diyordu Ecevit. Bu kitapta,bir özgürlük savaşçısının,unutulmayacak bir siyasetçinin,unutulmayacak siyasi yaşamının öyküsünü bulacaksınız.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2.Hamur

Kategori

Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat