Bir Kutsal Bilim İhtiyacı %17 indirimli

Bir Kutsal Bilim İhtiyacı

ISBN
9789755740287
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
254
Son iki yüzyılın tarihi, dünya hakimi Batı ve yükselen Batılı değerler karşısında İslam dünyasının düştüğü yılgınlığın da tarihidir. Bu yılgınlık, İslam coğrafyasında doğup büyümüş pek çok insanı Batının din Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 455154
 

Ürün Özellikleri

Son iki yüzyılın tarihi, dünya hakimi Batı ve yükselen Batılı değerler karşısında İslam dünyasının düştüğü yılgınlığın da tarihidir. Bu yılgınlık, İslam coğrafyasında doğup büyümüş pek çok insanı Batının din dışı düşünce ve hayat tarzına ram etmiş; diğer birçok zihni de "İslam modernizmi" gibi "sentez" arayışlarına sürüklemiştir.

Bu akıma karşı "gelenek"in günümüzdeki en önemli savunucularından biri, Seyyid Hüseyin Nasr'dır. Son çalışmalarını topladığı elinizdeki kitabında Nasr, Batının seküler bilimine karşı cesur bir başkaldırı sunuyor. Kainatı "din dışı" bir alan olarak gören seküler bilim anlayışının yol açtığı maddi, manevi felaketleri irdeliyor. Sonuçta, Kur'an ve hadisten beslenen bir perspektifle, kainatı "marifetullah"a vesile kılan bir "kutsal bilim ihtiyacı"nı dile getiriyor.

çağdaş Batılı değerlerin değersizleştirdiği insanı ve kainatı gerçek konumuna iade eden ufuk açıcı bir çalışma.

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

3. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam ve Bilim

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat