Bilimlerin Geçmişinden Tarih Üretmek %17 indirimli Hostas Gavroğlu

Bilimlerin Geçmişinden Tarih Üretmek

ISBN
9789750504150
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
303
Kostas Gavroğlu'nun Bilimlerin Geçmişinden Tarih üretmek kitabı bildiğim kadarıyla, bilim tarihi yazımı üzerine sadece Türkiye'de değil, dünyada yayımlanan ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Bilimin tarihini anlatan çok geniş bir Yazının devamı...
28,50 TL
%
17
İndirimli
23,66 TL Kazancınız: 4,84TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 426735
 

Ürün Özellikleri

Kostas Gavroğlu'nun Bilimlerin Geçmişinden Tarih üretmek kitabı bildiğim kadarıyla, bilim tarihi yazımı üzerine sadece Türkiye'de değil, dünyada yayımlanan ilk kitap olma özelliğini taşıyor. Bilimin tarihini anlatan çok geniş bir uluslararası literatür var. Ama “bilim tarihi yazıcılığı nasıl bir uğraştır, ne tür soruları yanıtlamaya çalışır, bağımsız ve saygın bir disiplin olarak nasıl ve ne zaman ortaya çıkmıştır, bu disiplinin günümüzdeki durumu nedir“ gibi soruları yanıtlamaya çalışan bir kitap ilk kez yayımlanıyor. O bakımdan öncü bir kitapla karşı karşıyayız. Böyle bir kitabın tüm dünya dillerinden önce Türkçe'ye çevrilmesi gurur vericidir.
Bilimlerin Geçmişinden Tarih üretmek, bir bilim tarihi kitabı kadar öğretci, bir o kadar da ilginç ve sürükleyici bir kitap. Bilimin büyülü tarihine şimdiye kadar ilgi duymadıysanız da, bu kitabı okurken duymaya başlayacaksınız. Bilim tarihçisi olmayıp yine de bilim tarihi ile ilgilenmişseniz, bilimin geçmişine ilişkin bilmediklerinizin bir kısmının doğru olmadığını görecek, bilimin tarihine, dolayısıyla da bilime bakışınızı değiştireceksiniz. ülkemizdeki bilim tarihçilerinin de bu kitaptan çok şey öğreneceklerine inanıyorum.
-Gürol Irzık, Boğaziçi üniversitesi Felsefe Bölümü-
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Bilim Bilim Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
23,66   
23,66   
×
Kapat