Bi’at ve Öfke

ISBN
9789755452272
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
192
Kısaca: tüm neoliberal vaaza rağmen, insan toplumsal bir varlıktır. Daha da ötesi, şişkin şişirilmiş narsistik birey yüceltilmesine karşın, her birey yaşadığı toplumun bir ürünüdür ancak içinde varlaştığı toplumsal-tarihsel Yazının devamı...
11,00 TL
%
25
İndirimli
8,25 TL Kazancınız: 2,75TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 436647
 

Ürün Özellikleri

Kısaca: tüm neoliberal vaaza rağmen, insan toplumsal bir varlıktır. Daha da ötesi, şişkin şişirilmiş narsistik birey yüceltilmesine karşın, her birey yaşadığı toplumun bir ürünüdür ancak içinde varlaştığı toplumsal-tarihsel çerveçenin içinde öyküsü okunabilirse anlaşılabilir.
Sonuç olarak; tüm tuzaklara karşı toplumsal-tarihsel çerçevede bireysel öykünün psikolojik çözülmesini öneriyorum. Bu çalışma Recep Tayyip Erdoğan'ın serüveninin hangi sosyo kültürel dipakıntılarla desteklendiğini, ketlendiğini, bunların ruhsallık alanında hangi ifadelere kavuştuğunu ve siyasal sonuçlarını dert edinmektedir.
1921 tarihli Kitle Psikolojisi ve Ben Analizi adlı çalışmasında Freud şunları yazmıştı:
“Bireseysel psikolojiyle toplum ya da kitle psikolojisi arasında ilk bakışta bize pek önemli görülebilecek karşıtlık, konuyu biraz derinliğe ele aldığımız zaman, enikonu yitirir sivriliğini...
Bireyin ruh yaşamında bakışları'nın örnek obje, yardımcı dost ya da rakip kişiler olarak her vakit rol oynadığı görülür. Dolayısıyla, bireysel psikoloji haklılığı su götürmeyen bu genişletilmiş anlamda daha başından beri toplum psikolojisi kimliğini taşır.“ Bu incelemenin kanımca en önemli katkısı, günümüzde, bireysel olan ile toplumsal olanın karşıtlığına dair vurgudaki aşırılığın giderilmesidir.
Recep Tayyip Erdoğan'ın psikobiyografisinde ortaya çıkan o ki: bireysel olanı ne denli derinleştirirsel toplumsal / anonim öze o denli yaklaşmaktayız. Sonuçta ulaştığımız, Erdoğan portresi ile birlikte bir Türkiye resmidir.
Yani anlatılan epeyce her birimizin öyküsüdür de...
(Tanıtım Yazısından)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Siyasi Partiler Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
8,25   
8,25   
×
Kapat