Beş Şehir (Notlarıyla) Ahmet Hamdi Tanpınar

Beş Şehir - Büyük Dergi Boy

ISBN
9789759957261
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
359
Beşir Ayvazoğlu'nun Açıklayıcı Notları ve 'Beş Şehir Okuma Kılavuzu'yla... Beş Şehir, okuyucusunu hemen ele geçiren büyüsünü, yazarının üslûbundan, yaşadığı ânın içindeki geçmişi bir yekûn halinde hissedişinden, dünyayı Yazının devamı...
70,00 TL
%
17
İndirimli
58,10 TL Kazancınız: 11,90TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 626285
 

Ürün Özellikleri

Beşir Ayvazoğlu'nun Açıklayıcı Notları ve 'Beş Şehir Okuma Kılavuzu'yla...

Beş Şehir, okuyucusunu hemen ele geçiren büyüsünü, yazarının üslûbundan, yaşadığı ânın içindeki geçmişi bir yekûn halinde hissedişinden, dünyayı sürekli ince bir tülün ardından seyrediyormuş gibi manzarayı bir çeşit rüyaya dönüştüren hususi bakışından alıyor.

Bu büyüye yakalanan okuyucular, kitapta atıfta bulunulan her hadiseyi, ismi geçen her şahsiyeti bildiklerini, her imayı anladıklarını farz ediyorlar. Hâlbuki Beş Şehir'e hakkıyla nüfuz edebilmek için çok zengin bir tarih, edebiyat, sanat kültürüne ihtiyaç vardır. Zengin edebî birikiminin yanı sıra, çok sayıda vakanüvis tarihi ve seyahatname okuyarak benzersiz bir tarih kültürü edinen Tanpınar, aynı zamanda resimden musikiye, mitolojiden evla menkıbelerine uzanan zengin bir atıflar dünyasına sahiptir. Başkasının elinde bir moloz yığınına dönüşebilecek bilgiler, onun eşsiz poetik duyarlığının imbiğinden geçerek harika bir terkibe dönüşür. Tanpınar'ın metinleri, sarıp sarmaladığı şehirlerin adeta uzvî parçaları hâline gelmiştir.

1940'lardan bu yana Ankara, Erzurum, Konya, Bursa ve İstanbul hakkında farklı bir şeyler söylemek isteyenler, önce onlara Tanpınar'ın giydirdiği edebî zırhı delmek zorundadırlar.

Boyutlar

13,5x1,5

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitap Edebiyat Edebiyat Yazıları

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
58,10   
58,10   
×
Kapat