Ben Öğretmenim

Ben Öğretmenim

ISBN
9786059258579
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
73
Ben öğretmenim. Yaşadığım topluma öğretmen gözüyle baktığımda: öğrencilerimi gördüm küçükten büyüğe. Her birinin yüklendiği görevle geleceğe koştuğunu gördüm. Kimileri mutlu, kimileri mutsuz. Sevindiğim de oldu, Yazının devamı...
10,00 TL
%
40
İndirimli
6,00 TL Kazancınız: 4,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 622281
 

Ürün Özellikleri

Ben öğretmenim. Yaşadığım topluma öğretmen gözüyle baktığımda:
öğrencilerimi gördüm küçükten büyüğe. Her birinin yüklendiği görevle geleceğe koştuğunu gördüm. Kimileri mutlu, kimileri mutsuz. Sevindiğim de oldu, üzüldüğüm de.
Köyde, kasabada, şehirde yaşayan insanlarımıza, Anadolu insanına baktığımda; onların ne yaman çelişkilere kurban edildiğini gördüm. Acılarla boğuştuğunu gördüm paramparça. İnsanlığımdan utandım çoğu zaman, çoğu zaman kahroldum.
ülkemdeki adaletsizliği, eşitsizliği, ayrımcılığı gördüm. İsyan ettim. Kaçıp gitmek geldi içimden uzak diyarlara.
Dünya'ya baktığımda; savaşları, ölümleri ve sömürüyü gördüm. Bu vahşeti yaratanların yüzlerine tüküresim geldi.
Bütün bunlar karşısında bunaldığımda, hemen Ulu önder Atatürk'e koştum. O yüce insanın "Vatanımıza, cumhuriyetimize, tam bağımsızlığımıza, demokrasimize, ilke ve devrimlerime sahip çıktığını biliyorum. Yılmadan, yorulmadan mücadeleye devam et. O zaman hem yurdumuzdaki hem de Dünya'daki barışa katkı sağlarsın." sözleri beni kendime getirdi, rahatlattı.
O rahatlıkla güzellikleri yaşamaya, güzel şeyler düşünmeye başladım. Köyümün, çocukluğumun tadına doyum olmaz anılarında uçtum. Doğanın akıl almaz güzelliklerinde büyülendim. öğretmenliğim boyunca, beni yetiştiren İvriz'i hiç utandırmadım. Hep gururlandım İvrizli olmaktan. Her andığımda İvriz'i, dalıp gittim yüzlerce tatlı anıya.
çok doğaldır ki, gençlik yıllarımın ılık ve okşayıcı rüzgârları önünde aşka ve sevdaya yelken açıp, sevgiyi ve mutluluğu yakalama çabalarının tadı da bir başka oldu.
Bütün bu anlattıklarım, çok uzun öğretmenlik yılları sürecinde ve her biri kendine özgü zaman dilimleri içinde yaşandı. Yaşanmışlıklar, duygularım ve düşüncelerimle şekillendi. Sonuçta elinizdeki bu kitap oluştu.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Şiir Şiir

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
6,00   
6,00   
×
Kapat