Ben Demokrat Değilim %17 indirimli

Ben Demokrat Değilim

ISBN
9789755332826
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
431
.... Bu kitabım da çeşitli yazılarımdan oluşuyor. Ama yukarıdaki soruların yanıtlarına öncelik tanımak gibi bir özelliği var. Sadece yazılarım içinden seçme yaparken önceliği bu konuya tanımakla yetinmedim; aynı zamanda bu konuyla Yazının devamı...
9,00 TL
%
17
İndirimli
7,47 TL Kazancınız: 1,53TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 472665
 

Ürün Özellikleri

....
Bu kitabım da çeşitli yazılarımdan oluşuyor. Ama yukarıdaki soruların yanıtlarına öncelik tanımak gibi bir özelliği var. Sadece yazılarım içinden seçme yaparken önceliği bu konuya tanımakla yetinmedim; aynı zamanda bu konuyla ilgili kuramsal bir çalışmaya da, birinci bölümün sonunda, “Asker ve Siyaset“ başlığı altında yer verdim.
Kitaptaki diğer bölümlerde ise bir yenilik yok: Atatürk ve Kemalizm Üzerine... Demokrasi Üzerine...Laiklik Üzerine..... Güneydoğu Sorunu Üzerine... Sol Üzerine...
Bunlar, “Atatürk'e Saldırmanın Dayanılmaz Hafifliği“nden “Bir Türkün Ölümüne“ kadar, bazı kitaplarımda hep yer alan bölüm başlıkları. Yerlerini koruyorlar, çünkü Türkiye'nin gündemindeki yerleri de hiç değişmiyor. Ama altıncı bölümde yer alan “Demokratik Toplumcu Çağrı“ya özellikle dikkati çekmek isterim. Cumhuriyet Gazetesi'nin “Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür“ başlığı altında tam metin yayımladığı bu “çağrı“nın, ilerici aydınlar için özel bir önemi olduğuna inanıyorum.
Kitabın bölümlerini oluşturan yazılar, genellikle kronolojik bir sıra içinde yerlerini aldılar. Böylece olayların oluşum ve gelişim sürecinin daha kolay yakalanabileceği düşünüldü.
Ahmet Taner Kışlalı
Ankara, 31 Temmuz 1999
(Önsöz'den)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

1. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Sol Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,47   
7,47   
×
Kapat