Düzenin Yabancılaşması "Batılaşma" %17 indirimli İdris Küçükömer

Batılaşma Düzenin Yabancılaşması

ISBN
9789757696605
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
243
Toplumların kültür hayatında, değişik tarihi kategoriler ile özdeşleşen, o dönemlerin bir alanında, çözümleyecisi, sözcüsü olabilecek düşünce ürünleri ortaya çıkar. “Düzenin Yabancılaşması“, işte böyle bir eserdir. Yazının devamı...
11,00 TL
%
17
İndirimli
9,13 TL Kazancınız: 1,87TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 461738
 

Ürün Özellikleri

Toplumların kültür hayatında, değişik tarihi kategoriler ile özdeşleşen, o dönemlerin bir alanında, çözümleyecisi, sözcüsü olabilecek düşünce ürünleri ortaya çıkar. “Düzenin Yabancılaşması“, işte böyle bir eserdir. 1969'da ilk baskısı yapıldığında “ilerici“ ve “gerici“ kavramlarının yerleri değişmişti. Türkiye'de üretim güçlerinin geliştirilmesi yolundaki istekleri ve siyasal baskıları nedeniyle geniş “İslamcı-Doğucu halk kitleleri“ni Türkiye'nin “ilerici güçleri“, “Batıcı-laik“ bürokratik sosyal güçleri ise, Türkiye'nin “gericileri“ olarak nitelemiştir.
Açıkça ilan edilmemiş bir “ambargo“ ile cezalandırılan, yaşamamış ve yok sayılan, düşünceleri anonimleştirilip, sulandırılan Küçükömer'in kitabını, kendine “ben Doğu'lu muyum yoksa Batı'lı mı“ veya “Neyiz ki“ “Neyi değiştirebiliriz“ sorusunu soran, “sivilleşme“ ve “demokratikleşme“ konusunda kendini sorumlu gören okurlar için yeniden yayınlamak sevindiricidir.
İsmet Paşa'nın “İçinde bulunduğunuz vaziyeti bilesiniz, Padişah düşmanınızdır. Bana bakın, kimse işitmesin, millet düşmanınızdır.“ gibi çarpıcı belgelere dayalı siyasi çözümlemeleri, yarınlara yönelik “demokratik ve sivil Türkiye“ için ışık tutacaktır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

13.5x19.5

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Osmanlı ve Öncesi (Siyasi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
9,13   
9,13   
×
Kapat