Bahar Noktası

ISBN
9799758420666
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
128
Yalnızca bedenlerin değil; düşler, düşlemler ve düşüncelerin şehvetinin de söz konusu olduğu bir eser! William Shakespeare'in 1595-96'da yazdığı Bir Yazdönümü Gecesi Rüyası, yaşama sevinci, şehvet, özlem gibi taşkın duyguların Yazının devamı...
10,00 TL
%
30
İndirimli
7,00 TL Kazancınız: 3,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 570967
 

Ürün Özellikleri

Yalnızca bedenlerin değil; düşler, düşlemler ve düşüncelerin şehvetinin de söz konusu olduğu bir eser!
William Shakespeare'in 1595-96'da yazdığı Bir Yazdönümü Gecesi Rüyası, yaşama sevinci, şehvet, özlem gibi taşkın duyguların aura'sını taşır sahneye. Ama periler kralıyla kraliçesi tartışırken, kargaşa içinde dünyanın benzersiz bir betimlemesi de çıkar ortaya.
Türkiye'nin ağır bir baskı döneminden geçtiği 1980'lerin başlarında, Tepebaşı Deneme Sahnesi'nde Can Yücel'in Türkçe söyleyişiyle oynanan Bahar Noktası, bir bakıma, Shakespeare'in bu yapıtının günümüz ve ülkemiz koşullarına eşsiz bir uyarlaması niteliğindedir. Başar Sabuncu'nun sahnelemesiyle birçok usta oyuncuyu buluşturan Bahar Noktası, dönemi anımsayanların gözünde, Türk tiyatro tarihinin kült oyunlarından biridir bugün.
Can Yücel'in, Shakespeare'in şehvetine şehvet katan Türkçesi, Bahar Noktası'nı bir William Shakespeare-Can Yücel oyunu olarak sunmamızı zorunlu kılıyor.
Bahar Noktası'nı, Cevat çapan'ın incelemesi ve Başar Sabuncu'nun önsözü ile sunuyoruz.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Senaryo

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
7,00   
7,00   
×
Kapat