Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Yargılama Yetkisi

ISBN
9786055263010
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
224
Bu çalışmada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılacak bireysel başvurular karşısında, Mahkemenin yargılama yetkisi incelenmiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin inceleme ve yargılama yetkisi, konu, kişi, yer ve zaman bakımından Yazının devamı...
15,00 TL
%
2
İndirimli
14,70 TL Kazancınız: 0,30TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 580058
 

Ürün Özellikleri

Bu çalışmada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne yapılacak bireysel başvurular karşısında, Mahkemenin yargılama yetkisi incelenmiştir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin inceleme ve yargılama yetkisi, konu, kişi, yer ve zaman bakımından sınırlıdır. Bu unsurların içeriği büyük ölçüde Mahkemenin içtihatları ile belirlenmiştir. Bu bağlamda AİHS ve AİHM kararlarının ışığı altında, Mahkeme'nin yargılama yetkisi ile ilgili kuralların, bir bütün olarak değerlendirilip açıklığa kavuşturulması amaçlanmıştır.

Bu çalışmada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının yerine getirilmesi ve bu açıdan ülkemizde benimsenen yargılamanın yenilenmesi incelenme konusu yapılmaktadır. Bu doğrultuda, milletlerarası anlaşmaların normlar hiyerarşisindeki yeri konusundaki tartışmalar ve değerlendirmelere de çalışmada yer verilmiştir.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,70   
14,70   
×
Kapat