Avrupa Edebiyatı Tarihi ve Kültüründe Hurrem Sultan %17 indirimli

Avrupa Edebiyatı, Tarihi ve Kültüründe Hurrem Sultan

ISBN
9786055250065
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
427
Elinizdeki derleme, Türkiye'de de çeşitli tartışmaların konusu olan Hurrem Sultan'ın (yaklaşık 1505-1558) Avrupa imgelemindeki temsillerini ele alan ilk akademik kitaptır. Hurrem Sultan, on altıncı yüzyılda daha önce görülmemiş bir Yazının devamı...
30,00 TL
%
17
İndirimli
24,90 TL Kazancınız: 5,10TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 474688
 

Ürün Özellikleri

Elinizdeki derleme, Türkiye'de de çeşitli tartışmaların konusu olan Hurrem Sultan'ın (yaklaşık 1505-1558) Avrupa imgelemindeki temsillerini ele alan ilk akademik kitaptır. Hurrem Sultan, on altıncı yüzyılda daha önce görülmemiş bir şekilde kölelikten cariyeliğe, sonra Kanuni Sultan Süleyman'ın eşliğine ve danışmanlığına yükseldi; Osmanlı İmparatorluğu'ndaki yeri pek çok Avrupa ülkesinde efsane oldu. Bu kitaptaki makaleler Hurrem Sultan mirasının, İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya, Almanya, Türkiye, Polonya ve Ukrayna'dan alınan vakayinamelerden gezi yazılarına, tarihi romanlara, tiyatro oyunlarına çeşitli kaynaklara bakılarak yapılan disiplinlerarası bir incelemesidir. Kitapta, Hurrem Sultan'ın “tarihsel bir figür olmaktan ziyade çeşitli kültürel fantezilerin ve inşaların bir karışımı ve alanı“ oluşu, uluslaraşırı bir figür olarak öteki'ne karşı değişken Avrupa tavrını yansıtışı, Batı ve Doğu Avrupa'da temsilleri gibi konular ele alınıyor. Kitap, erken modern dönem uluslaraşırılık, kültürler arası değişim, kimlik ve Benlik/öteki kavramları çalışmalarına önemli bir katkı sunuyor.
Kitapta makalelere ek olarak, Avrupa edebiyatından, Hurrem Sultan'ın işlendiği altı eserden parçaların Türkçeye çevirileri de yer alıyor.

Boyutlar

15x21

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
24,90   
24,90   
×
Kapat