Atatürk'ün Kurdurduğu Türkiye Kominist Partisi ve Kurtulus Savaşında S

Atatürk'ün Kurdurduğu Türkiye Kominist Partisi ve Kurtulus Savaşında Sol Hareketler

ISBN
9786059371223
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
368
İşçi hareketlerinin Osmanlı'da algılanış şekli çok farklı olmuştu. Komünizmi, memleketin tek kurtuluş reçetesi olarak görenler, onu herkese sevdirmek zorunda idiler. Milliyetçiye de, dindara da, köylüye de, işçiye de. Kapitalist Yazının devamı...
17,00 TL
%
35
İndirimli
11,05 TL Kazancınız: 5,95TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 626187
 

Ürün Özellikleri

İşçi hareketlerinin Osmanlı'da algılanış şekli çok farklı olmuştu. Komünizmi, memleketin tek kurtuluş reçetesi olarak görenler, onu herkese sevdirmek zorunda idiler. Milliyetçiye de, dindara da, köylüye de, işçiye de. Kapitalist Avrupa karşısında yalnız olan Rusya için Osmanlı, -sadece ortak düşmandan dolayı olsa bile- iyi bir strateji ortağıydı. Yine kapitalist Avrupa'yla bütün imkânsızlıklara rağmen mücadele eden Türkler için de Rusya, tutunulacak tek dal durumundaydı. Milli Mücadele yılla-rında Osmanlı-Rus yakınlaşmasını zarurî kılan haller vardı.
Bu eser, Osmanlı'da işçi sınıfının doğuşunu, ilk komünist şahsiyetleri ve ko-münist hareketleri, Atatürk'ün kurdurduğu Türkiye Komünist Partisi'ni, komünizmin Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasındaki etkilerini ortaya koyuyor.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
11,05   
11,05   
×
Kapat