Atatürk’ün Ekonomi Devleti Vizyonu Nazım Güvenç

Atatürk’ün Ekonomi Devleti Vizyonu

ISBN
9786059989084
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
308
Atatürkçüler olarak en büyük hatamız: Atatürk'ün izi'nden gitmek oldu. Yolu'ndan gitmeliydik. Atatürk bize bir altın anahtar bırakmıştı; fark etmedik! “Ekonomi devleti” kavramı sadece Türkiye'de değil, dünyada da ilk kez Yazının devamı...
25,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 669250
 

Ürün Özellikleri

Atatürkçüler olarak en büyük hatamız: Atatürk'ün izi'nden gitmek oldu. Yolu'ndan gitmeliydik. Atatürk bize bir altın anahtar bırakmıştı; fark etmedik! “Ekonomi devleti” kavramı sadece Türkiye'de değil, dünyada da ilk kez Atatürk'ün 1923'te kullandığı bir kavramdır. Bu“buluş”tıpkı Kristof Kolomb'un Amerika kıtasını bulması fakat Hindistan sanması gibi oldu! Oranın bir 4. Kıta olduğu çok sonra anlaşıldı.

Elinizdeki kitapta: ekonomi devleti kavramı ekseninde Atatürk'ün ekonomiye ilişkin Vizyonu'nu O'nun sözleri ve yazılarından hareketle ve Ekonomi ile Finans bağlamında ilginize ve bilginize sunuyoruz. Tezimiz o ki: Atatürk'ün Ekonomi Devleti Vizyonu döne döne iflas eden Kapitalizm; çıkmaz bir yol olduğu ortaya çıkan Devlet Sosyalizmi; anca düz arazide işe yarayabilen Sosyal Demokrasi dışında Ekonomi - Finans - Girişimci - Devlet eşgüdümünde bir “Yenİ Sentez”, bir 4. yol olmak değerindedir.

Okuyunca sizin de ikna olacağınıza güveniyoruz.

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Araştırma

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
25,00   
25,00   
×
Kapat