Aşkın Metafiziği Nostalgic %17 indirimli Arthur Schopenhauer

Aşkın Metafiziği (Nostalgic)

ISBN
9786053542797
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
80
“Kendisine uygun güzellikteki bir kadına baktığında, onu kıskıvrak yakalayan o kadınla birleşmeyi erkeğe en yüce iyiymiş gibi gösteren o baş döndürücü çekicilik, o teşhir; türün belirgin bir biçimde vurulmuş damgasını fark Yazının devamı...
5,00 TL
%
17
İndirimli
4,15 TL Kazancınız: 0,85TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 527228
 

Ürün Özellikleri

“Kendisine uygun güzellikteki bir kadına baktığında, onu kıskıvrak yakalayan o kadınla birleşmeyi erkeğe en yüce iyiymiş gibi gösteren o baş döndürücü çekicilik, o teşhir; türün belirgin bir biçimde vurulmuş damgasını fark edip, bunu o kadınla devam ettirmek isteyen duyusudur: Türün tipinin korunup sürdürülmesi güzelliğe olan bu ısrarlı eğilime dayanır: Bu nedenle de bu hayran edici çekicilik, o ölçüde büyük bir güçle etkili olur“.
1788 doğumlu Alman filozof Arthur Schopenhauer'ın felsefesini oluşturan tıbbi deneyimlerin kaynağı kendi yaşamıydı. Henüz çok gençken, işleri iyi gitmeyen ve bunalıma giren babasının intiharıyla sarsıldı. Bir süre sonra da aklını yitiren babaannesini kaybetti. Hekimlikten çok, bilime duyduğu merak yüzünden1809'da tıp öğrencisi olarak üniversiteye girdi. 1810'da Kant felsefesiyle tanıştı. 1811-13 yılları arasında üç yıl boyunca Berlin Chartie'de (akıl hastanesi) akıl hastalarını inceleyip bir teori oluşturdu.

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

Şamua Kağıt

Kategori

Kitaplar Felsefe Etik

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
4,15   
4,15   
×
Kapat