Aşık Edebiyatı Metin Tahlilleri

ISBN
9786054208517
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
301
Bu kitapta aşık edebiyatı geleneği; aşık edebiyatına genel bakış, Anadolu'da oluşumu, motifleri, tematik bakış ve genel özellikleri bakımından incelendikten sonra örnek metin tahlilleri yapılacaktır. Metin tahlili; bir edebi eseri Yazının devamı...
15,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 564687
 

Ürün Özellikleri

Bu kitapta aşık edebiyatı geleneği; aşık edebiyatına genel bakış, Anadolu'da oluşumu, motifleri, tematik bakış ve genel özellikleri bakımından incelendikten sonra örnek metin tahlilleri yapılacaktır.
Metin tahlili; bir edebi eseri bütünlüğü içerisinde bütünü oluşturan her türlü ögenin (anlam, yapı, dil, üslup) belli bir yöntemle ele alınıp incelenmesi, değerlendirilmesi, yorumlanmasıdır. Metin tahlilinde, şekil özellikleri, yazım özellikleri, dil ögeleri, edebi sanatlar, düşünce, duyuş gibi özellikler incelenir.
Metnin çözümleme amacı, eseri; içerik, yapı, dil ve üslup yönünden anlamaktır. Her oyucunun edebi eserin dilini çözüp, onun semboller dünyasına bütünüyle nüfuz edebilmesi mesajını tam ve doğru anlayabilmesi, estetik zevkle mümkün olur. Aşık edebiyatı geleneğini bilmeden, aşık şiirinin tarihsel ilgisini kavramak, anlamak, yorumlamak, çözümlemek, düzeyli bir şiir eleştirisi yapmak mümkün değildir. Aşık şiirinin, inceleme veya çözümlemesinde şiirin bütünlük içindeki varlığını sağlayan ruhu ve metnin tarihsellikle ilgili bağı göz ardı edilmemelidir. Aşık şiirinin metin tahlili, geleneğin mantığına, geleneğin yüklediği anlamlara bağlı olmalıdır. “Buna göre“ anlayışla gelenek dışı anlamlar yüklemek tahlili öznel yapacaktır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Halk Edebiyatı

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
15,00   
15,00   
×
Kapat