Anılarım %17 indirimli Andrey Gromiko

Anılarım

ISBN
9786055892067
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
439
Andrey Gromiko, Sovyetler Birliği'nin en uzun süre görev yapan Dışişleri Bakanı. Bizzat kendisinin Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreterliği'ne önerdiği Mihayil Garbaçov tarafından bu görevden alınıp sembolik değer taşıyan Yazının devamı...
20,00 TL
%
30
İndirimli
14,00 TL Kazancınız: 6,00TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 428998
 

Ürün Özellikleri

Andrey Gromiko, Sovyetler Birliği'nin en uzun süre görev yapan Dışişleri Bakanı. Bizzat kendisinin Sovyetler Birliği Komünist Partisi Genel Sekreterliği'ne önerdiği Mihayil Garbaçov tarafından bu görevden alınıp sembolik değer taşıyan Yüksek Sovyet Prezidyumu Başkanlığı'na getirildikten bir süre sonra emekliliğini istedi. 1989'daki ölümü, onu yaşamı boyunca uluslararası alanda temsil ettiği ve uğruna nice zorlu diplomatik hesaplaşmadan başarıyla çıktığı ülkesinin yıkımını görmekten kurtardı.
Emekliliğinde kaleme aldığı Anıları, geride bıraktığımız yüzylın kritik evrelerine ilişkin önemli ipuçları sunuyor. İkinci Dünya Savaşı, Soğuk Savaş ve Detant (yumuşama) dönemlerinde SSCB'nin başta ABD olmak üzere, diğer ülkelerle ilişkisine birinci elden tanıklık eden Gromıko, Stalin ve diğer Sovyet liderleri hakkındaki değerlendirmelerinin yanı sıra, aralarında Türkiye'nin de olduğu birçok ülkeye ilişkin gözlemlerini de aktarıyor.
Onlarca yıl boyunca diplomasi masasında güçlü sezgilerini harekete geçirerek Batılı ülke temsilcilerine zor anlar yaşatan bu deneyimli politikacının, nasıl olup da Garbaçov konusunda yanıldığı sorusunun yanıtını arayanlar için de oldukça anlamalı bir kitap.
(Arka Kapaktan)

Boyutlar

13.5x21

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Biyografi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,00   
14,00   
×
Kapat