Anadoluda Yörükler Tarihi ve Sosyolojik İncelem %17 indirimli H.Beşirl

Anadolu’da Yörükler Tarihi ve Sosyolojik İncelemeler

ISBN
9789944931212
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
218
Yörükler, Anadolu ve Rumeli'de göçebe olarak yaşayan, geçimlerini hayvancılıkla sağlayan ve mevsimlere göre ova veya yaylalarda kurdukları çadırlarda oturan “cesur, muharip, iyi yürüyen, eli ayağı sağlam“ gibi manaları ifade eden Yazının devamı...
17,00 TL
%
25
İndirimli
12,75 TL Kazancınız: 4,25TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 467217
 

Ürün Özellikleri

Yörükler, Anadolu ve Rumeli'de göçebe olarak yaşayan, geçimlerini hayvancılıkla sağlayan ve mevsimlere göre ova veya yaylalarda kurdukları çadırlarda oturan “cesur, muharip, iyi yürüyen, eli ayağı sağlam“ gibi manaları ifade eden ismi almıştır. XI. yüzyılda Orta Asya'dan göç eden Oğuzların bir kısmı Anadolu'nun islamlaştırılıp Türkleştirilmesi sırasında yerleşik hayata geçerek Türkmen adını almış bir kısmı da göçebe hayatını sürdürüp Yörük ismiyle anılmıştır.
Bugün eski hayat tarzlarını devam ettiren, göçebe olarak yaşayan Yörükler, Toroslar'da belirli yaylak ve kışlaklarında hâlâ yaşam sürmektedir. Bu Yörük teşekkülleri Orta Asya'dan getirdikleri geleneklerini bugün hâlâ devam ettirmektedir. Bu çalışma Orta Asya'dan günümüze kültür birikimlerimizden eserler veren Yörüklerin önemine bilimsel bir vurgu yapabilmek amacıyla hazırlanmıştır.
(Arka Kapak)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Diğer

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,75   
12,75   
×
Kapat