Ana Tanrıça Şeytan

ISBN
9789758460588
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
199
Erkek olan kadınlar, kadın olan erkekler; önünden geçer sana selam ederiz. Kadın fahişeler, erkek fahişeler, önünden geçer sana selam ederiz. Sümerler yazarlar tanrıçaya sadece fahişe demediler; İnanna onlara “toplumun süsü“ydü; Yazının devamı...
18,00 TL
%
20
İndirimli
14,40 TL Kazancınız: 3,60TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 555321
 

Ürün Özellikleri

Erkek olan kadınlar, kadın olan erkekler; önünden geçer sana selam ederiz.
Kadın fahişeler, erkek fahişeler, önünden geçer sana selam ederiz.
Sümerler yazarlar tanrıçaya sadece fahişe demediler; İnanna onlara “toplumun süsü“ydü; “Sümer'in neşesi“ydi; “sevgi kaynağı“ydı. O güzeldi... çekiciydi... şuhtu... şefkatliydi... en seçkin kadınlık özellikleri onda bulunurdu... Ama İnanna'nın bunlardan başka sembolize ettiği bir kavram daha vardı... o bereketi yönetmekteydi. Aynı Çatalhöyük'ün -henüz yazı bulunmadığı için adı çözülememiş- ana tanrıçası gibi.
Doğayı yenileyen, insanlara çoğalma gücü veren, doğal / doğanın kendisi bir tanrıça... Bu tanrıçanın tapımında seks ön planda olmayacaktı da kiminkinde olacaktı Bu tanrıçanın tapınaklarında serbest seks yapılmayacaktı da kiminkinde yapılacaktı Cinsellik o denli kutsal bir eylemdi ki, fahişelik de büyük verici bir güce dönüşmüştü. Zamanın en saygın ailerinin kız ve kadınları ona adanmış tapınaklarda bedenlerini satmak için yarışırlardı.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Tarih Antik Tarih

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,40   
14,40   
×
Kapat