Ailede Huzurlu Yaşamın Sırları %17 indirimli KERIM BUDALI

Ailede Huzurlu Yaşamın Sırları

ISBN
9789759139070
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
253
İnsanlığın ilk kurduğu kurum ailedir. İnsan toplumunun çekirdeğini oluşturan aile, Kur'an'ın en çok üzerinde durduğu kurumlar arasında yer alır. Birey ve toplum arasında kurulan bir köprü olan aile, nesillerin yetişmesinde, hayata Yazının devamı...
13,00 TL
%
17
İndirimli
10,79 TL Kazancınız: 2,21TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 540407
 

Ürün Özellikleri

İnsanlığın ilk kurduğu kurum ailedir. İnsan toplumunun çekirdeğini oluşturan aile, Kur'an'ın en çok üzerinde durduğu kurumlar arasında yer alır. Birey ve toplum arasında kurulan bir köprü olan aile, nesillerin yetişmesinde, hayata hazırlanmasında, dini hayat ve inanç ilkelerinin kavranılmasında hemen herkesin kabul ettiği, vazgeçilmez bir kurumdur. İslam, toplumun temeli olan aileyi ön planda tutar. Çünkü dini ve ahlaki esasların, kültür ve örfün öğrenildiğini ve nesilden nesile aktarıldığı yer, aile yuvasıdır.
Aile içerisinde mutluluğun sağlanmasında en önemli faktör, görev ve sorumluluk bilincinin yerleşmesidir. Ailenin temelini meydana getiren karı-kocanın, konum ve sorumluluk alanlarını bilerek hareket etmeleri sevgi, saygı, gönül birliği ve paylaşım anlayışı ile görevlerini yerine getirmeleri son derece önem arz etmektedir. Ayrıca aileye katılan çocukların da yetişmesinin ve toplum hayatına kazandırılmasının ilk okulu ailedir.
Aile kurumunun toplum ve bireyler açısından oynadığı rolü ele alan bu çalışmada evlilik kurumu, aile bireylerinin görevleri Kur'an ve sünnet kaynaklarından aktarılarak günümüzün meseleleri ışığında, sosyolojik açıdan tahlil ediliyor.
(Tanıtım Yazısı'ndan)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Aile (Kadın, Erkek ve Çocuk) Anne Baba Kitapları

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
10,79   
10,79   
×
Kapat