ABD’nin Orta Asya Politikaları

ISBN
9789944275064
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
519
Siyasi, askeri, ekonomik ve stratejik açıdan yeniden yapılanma sürecinde olan beş yeni bağımsız devletin (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan) ortaya çıkması uluslar arası ilişkiler sisteminde orta asya alt Yazının devamı...
25,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 562190
 

Ürün Özellikleri

Siyasi, askeri, ekonomik ve stratejik açıdan yeniden yapılanma sürecinde olan beş yeni bağımsız devletin (Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan) ortaya çıkması uluslar arası ilişkiler sisteminde orta asya alt sisteminin oluşumunu başlatmıştır. Diğer taraftan, bu bölge Türkiye, Rusya, Çin, İran, Pakistan gibi komşu ülkelerin yanı sıra, bölge dışı güçlerin de çıkarlarının kesiştiği ve nüfuz mücadelesinin yaşandığı bir yer haline gelmiştir.
Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra ABD'nin, bir “bütün“ olarak Orta Asya bölgesi ve buradaki ülkelere ilişkin izlediği politikalar çalışmanın konusunu oluştururken, bu politikaların oluşumuna etki eden faktörler ile ABD ve bölge ülkeleri arasındaki işbirliğine yansıyan temel eğilimler de bu çerçevede ele alınmaktadır.
(Arka Kapak)

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Politika Uluslararası İlişkiler

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
25,00   
25,00   
×
Kapat