21. Yüzyıl Karşısında Kent ve İnsan %17 indirimli

21. Yüzyıl Karşısında Kent ve İnsan

ISBN
9789756947609
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
360
Günümüzde, kentler, birbiriyle çelişen yönleri ve özellikleri bünyelerinde barındırmaktadır. Bir yanda kentin diğer kesimlerinden soyutlanmış mekanlardaki ayrıcalıklı yaşamları ile kentin az sayıdaki varlıklı kesimi, öteki uçta Yazının devamı...
16,00 TL
%
17
İndirimli
13,28 TL Kazancınız: 2,72TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 437264
 

Ürün Özellikleri

Günümüzde, kentler, birbiriyle çelişen yönleri ve özellikleri bünyelerinde barındırmaktadır. Bir yanda kentin diğer kesimlerinden soyutlanmış mekanlardaki ayrıcalıklı yaşamları ile kentin az sayıdaki varlıklı kesimi, öteki uçta herkesten yalıtılmış yaşamlarıyla kentin en yoksulları; kentlerde yoğunlaşma ve yığınlaşmanın neden olduğu eşitsizlikler kentle bireyler arasında gerginlik ve gerilimlere yol açmaktadır. Kentin toplumsal yapılanmasındaki kültürel farklılıklar, farklı yaşam biçimleri ve tabakalaşmalar, formelin dışında enformel yollardan gelir elde etmeye çabalayanlar, eğitim, sağlık, sosyal hizmetlere ulaşamayanlar, toplumun olanaklarından eşit bireyler olarak yararlanamayanlar, giderek yok olan ait olma duygusu ve kentlilik bilinci söz konusu yerleşme birikimindeki gerilimin kaynağını oluşturuyor.
Türkan Saylan, İ. Emre Işık, Firdevs Gümüşoğlu, Oya Okan, Recep Ertürk, Filiz özer, Nurdoğan Rigel, Besim F. Dellaloğlu, Sinan Güler, Arus Yumul, Uğur Kömeçoğlu, İlkay Biber, Gülten Kazgan, Sema ender, Sümer Gürel, Ayfer Bartu, Didem Danış, Güliz Erginsoy, Ayhan Kaya, Semih Balcıoğlu, Emre Zeytinoğlu, Nilüfer Ergin, Halenur Katipoğlu, Belkıs Kümbetoğlu, Müzeyyen Güler, Dilek Hattatoğlu, Nurgün Oktik, Esin Küntay, Hayati Tüfekçioğlu, Ayşen Şatıroğlu, Aylın Dikmen, Elif Yılmaz, Ali Akay.
(Tanıtım Yazısı'ndan)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İnsan ve Toplum Sosyoloji (Diğer)

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
13,28   
13,28   
×
Kapat