Gendaş Keşfetme Zamanı Anasınıfı Eğitim Seti (5 - 6 Yaş )

Gendaş Keşfetme Zamanı Anasınıfı Eğitim Seti (5 - 6 Yaş )

ISBN
9786053914617
Yazar
Yayıncı
300,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 688845
 

Ürün Özellikleri

Gendaş Keşfetme Zamanı Anasınıfı Eğitim Seti (5 - 6 Yaş )


Okul öncesi dönemin bir bireyin hayatındaki yeri ve önemini biliyor ve bunu gözönüne alarak sizlere Montessori, Orff, Kodlama, Scamper, Karakter Eğitimi ve Proje Eğitimi Destekli “Keşfetme Zamanı Eğitim Seti” mizi sunmak istiyoruz. Öncelikle “Montessori, Orff, Kodlama, Scamper, Karakter Eğitimi ve Proje Eğitimi Destekli Eğitim ne demektir?” bir inceleyelim. 

Montessori Eğitimi; Zihinsel gelişimin en önemli yaşları ilk altı yaştır. Bilinçsiz öğrenmenin bilinçli öğrenme seviyesine geçtiği bu yıllar geri dönüşü olmayan bir dönemdir. Bu yıllarda çocukların, çevrelerinden öğrenmek ve bilgiyi almakta olağanüstü duyarlılıkları ve zihinsel güçleri vardır. Montessori Eğitimi, geleneksel eğitim sisteminden farklı bir sistemdir. 

Orff Eğitimi; 2 ile 6 yaş grubu çocuklarda müzik öğretimi için kullanılan teknik, aslında bir ders değil oyun biçiminde öğretime dayanmaktadır. Orff yönteminde ilk kullanılan çalgılar standart olmayan yani çocukların keşfettikleri çalgılardır. İçi boş şişeler, tahta parçaları, kurumuş tomurcuklar vb. gibi pek çok çalgı bunlara örnektir. Genel itibari ile Orff tekniği, çocuğun müziği okuyup yazabilen bireyler yetiştirilmesini sağlar. Bunun yanı sıra etrafı ile uyumunu, birlikte iş yapma duygusunu, doğaçlama yeteneğini ve en önemlisi yaratıcılığını geliştiren bir tekniktir. 

Kodlama Eğitimi; Çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırmaktadır. Çocukların her şeyden önce algoritmik ve tasarım odaklı düşünebilmeyi keşfetmelerini sağlamaktadır. 

Scamper Eğitimi; Çocukların Yaratıcılığını Geliştirmede Alternatif Bir Yoldur. İngilizce yedi kelimenin baş harfinden oluşan bir akrostişdir. 
Substitude: Yer değiştirme 
Combine: Birleştirme 
Adapt: Uyarlama 
Modify, Minify, Magnify: Değiştirme, küçültme, büyültme 
Put to other uses: Diğer kullanışlarının yerine koyma 
Eliminate: Yok etme, çıkarma 
Reverse, Rearrange: Tersine çevirme ya da yeniden düzenleme 

Karakter Eğitimi; Çocuklar küçük yaşta özellikle anne, babası ve öğretmeninden aldığı karakter eğitimini hayatı boyunca uygulamaya çalışır. Sosyolojik bir değerlendirme yapacak olursak; toplumlar bireylerden meydana gelmektedir. Bu toplumu oluşturan bireyler ne kadar kaliteli ve ahlaklı bir şekilde yetişirse o toplumun genel çerçevesi o kadar iyi olur. 

Proje Destekli Eğitim; Bellek, algı ve problem çözme becerilerini geliştirir. Günlük yaşamla ilgili çeşitli rolleri oynamaları için olanak sağlar. Çocukların bilimsel düşünce aşamalarını geliştirir, onları araştırmaya özendirir. Sosyal davranışları geliştirir. Olaylar arasında neden sonuç ilişkileri kurabilme olanakları sunar. Çocukların okul öncesinden itibaren kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yetişmesi ve yeteneklerini geliştirmesi eğitim hayatı için çok önemli bir aşamadır. 

Bütün bunları göz önüne alarak “Keşfetme Zamanı Eğitim Seti” mizi hazırladık. 

“Keşfetme Zamanı Eğitim Seti” hazırlanırken MEB Müfredatına uygun olarak çocukların yıl içerisinde programda yer alan kazanım ve göstergeleri gerçekleştirmelerine yönelik etkinlikler hazırlanmıştır. 

“Keşfetme Zamanı Eğitim Seti”mizde kitaplarımızın içerisindeki temalarla ilgili videolar hazırlanıp, çocukların meraklarını uyandırmak, farklı bilgiler sunarak ilgilerini çekmek, hayal güçlerini geliştirmek, özgün ve farklı düşünmelerine katkı sağlamak ve bu şekilde öğrendiklerini kalıcı hâle getirmek, karakter eğitimi ile saygılı ve pozitif bir birey olmalarını sağlamak, özgüveni olan başarılı çocuklar yetiştirmeyi hedefledik. 

“Keşfetme Zamanı Eğitim Seti”mizin içine çocukların ilgilerini çekmek, etkinlikleri eğlenceli bir hâle getirmek, el becerilerine katkı sağlamak, tahmin yeteneklerini geliştirmek, farklı düşünmelerini desteklemek amacıyla farklı malzemelerden yapılmış sayfalar ekledik. Bunlar; asetat sayfaları, kazıyıp keşfetme etkinlikleri, karton çizim sayfaları, çıkartmalı etkinlikler, kabartmalı etkinlik sayfalarıdır. 

“Keşfetme Zamanı Eğitim Seti”mizle; farklı düşünebilen, üreten, geliştiren, paylaşan, keşfeden, grup bilincine sahip, saygılı bireyler yetiştirmenizi temenni ediyor, çocuklarımızın eğlenceli, başarılı, mutlu bir sene geçirmelerini diliyoruz...
ISBN: 978-605-391-4

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
300,00   
300,00   
×
Kapat