Ürün Özellikleri

Gendaş Etkili Soru Bankası 5.Sınıf Matematik (2019 Yeni Müfredat )

Matematiksel kavramları anlayabilmek, kavramlar arasında ilişkiler kurabilmek, bu kavramları ve ilişkileri günlük hayatta ve diğer disiplinlerde kullanabilmek, problem çözme süreçlerinde kendi düşünce ve akıl yürütmelerimizi ifade edebilmek, tahmin etmek, zihinden işlem yapma becerilerini etkin kullanabilmek, problem çözme stratejileri geliştirebilmek ve bunları günlük hayattaki problemlerin çözümünde kullanabilmek, kavramları farklı temsil bi- çimleri ile ifade edebilmek, araştırma yapmak, bilgi üretmek, bilgiyi kullanma becerilerini geliştirebilmek; ortaokul matematik eğitiminin genel amaçlarını oluşturmaktadır. Ortaokul matematik öğretim programında matematiksel kavramların kazandırılmasının yanı sıra, matematiği etkili öğrenmeye ve kullanmaya yönelik bazı temel becerilerin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Bu beceriler; problem çözme, duyuşsal, psikomotor ve matematiksel süreç becerileridir.

Akıllı tahta uyumlu Etkin Defter’imiz matematik eğitiminin genel amaçları ve öğrencilerde gelişmesi beklenen temel beceriler göz önünde bulundurularak öğretmen ve öğrencilere destek olması amacıyla hazırlanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği ortaokul matematik programına paralel olarak hazırlanan “Etkin Defter”ler; bilgiye adım adım ulaşmayı sağlayan konu anlatım kısmı, bilginin günlük hayattaki kullanım alanlarını içeren etkinlikler, bilgiyi pekiştirmek amaçlı farklı düzeylerde hazırlanmış (bilgi, kavrama, uygulama ve analiz) örnek sorular ve kazanımlarla ilişkili olarak oluşturulmuş akıl oyunlarından oluşmaktadır.
Yazar: Rana USTA - Savaş YILDIZ
ISBN: 978-605-391-698-7
Sayfa Sayısı: 224
Ebat: 20cm x 28cm

 

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
14,70   
14,70   
×
Kapat