Ürün Özellikleri

Esen 9.Sınıf Coğrafya Konu Anlatımlı

Sevgili öğrenciler; bu kitap öğrencilerin yaşadıkları alandan başlayarak ülkemiz ve tüm dünya ile ilgili coğrafi bilinç kazanmalarını, öğrendiklerini gelecekteki yaşantılarında etkin bir şekilde kullanabilecekleri bir donanıma sahip olmalarını amaçlar. 2005 yılında değişen müfredatla coğrafya dersi 9. ve 10. sınıflarda tüm ortaöğretim okullarında mecburi ders olarak okutulmaktadır.

Hazırladığım bu kitapta yeni sisteme göre oluşturulan öğrenme alanında;

1. DOĞAL SİSTEMLER; doğa unsurları olan hava ve iklim, yer şekilleri, toprak, bitki ve sularla ilgili oluşum süreçleri, ilişkiler ve oluşan sistemler ve karşılıklı etkileşimler,

2. BEŞERİ SİSTEMLER; İnsan faaliyetleri, bunların ortaya çıkardığı dokular, süreçler, ilişkiler,

3. MEKâNSAL BİR SENTEZ: TüRKİYE; Yaşağıdımız yerin coğraya özellikleri

4. KüRESEL ORTAM: BöLGELER VE üLKELER; dünyayı anlama ve anlamlandırma

5. çEVRE VE TOPLUM; doğal çevre ve insan faaliyetleri, konuları ayrı ayrı ele alınmıştır.

Kitap hazırlanırken özellikle hem yeni sisteme tabi, hem de eski sisteme tabi olan 9. sınıfta okuyan öğrencilerimden, öğretmen arkadaşlarımdan fikirler alarak kitabı beklentiler dahilinde hazırladım, Temelde fen bilimlerine dayanan konuların anlaşılması zor olan 9. sınıf coğrafya dersini daha anlaşılır kılabilmek için; yalın bir dil, konulara uygun yüzlerce resim, grafik, tablo, şekil ve haritalarla en yeni verileri kullandım.

öğrenilen konuların arkalarında yer alan alıştırmalar; harita grafik ve resim yorumları, kavram haritaları, doğru - yanlış testleri, boşluk tamamlama testleri, çoktan seçmeli testler ve geçmiş yıllarda çıkmış sınav soruları konunun pekiştirilmesinde büyük kolaylık sağlayacaktır.

Kitabın hazırlanması aşamasında hep yanımda olan yayın koordinatörüm Nevzat ASMA'ya, sevgili eşim Başak ABAY'a, çalışmalarımda çok sevdiğim oğlum Ege'ye bakarak beni rahatlatan annem ve babama, çeşitli liselerde öğretmenlik yapan arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
42,88   
42,88   
×
Kapat