Aşka İlham Verenler

Aşka İlham Verenler (Ciltli)

ISBN
9786059143387
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
343
‘Duyguların İzinde Sanatsal Yaratma' kitabının ardından bu kez ‘Aşka İlham Verenler' kitabıyla selamlıyor bizi Prof. Dr. Metih TEKİN BENDER. Sanatsal yaratma sürecindeki ‘Aşk'ın, bu süreçte gösterdiği şefkat, yarattığı dürtü, Yazının devamı...
200,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 640343
 

Ürün Özellikleri

‘Duyguların İzinde Sanatsal Yaratma' kitabının ardından bu kez ‘Aşka İlham Verenler' kitabıyla selamlıyor bizi Prof. Dr. Metih TEKİN BENDER.
Sanatsal yaratma sürecindeki ‘Aşk'ın, bu süreçte gösterdiği şefkat, yarattığı dürtü, takındığı tavır, eşlik ettiği yolculuk, hırpaladığı imgeler ve kışkırttığı ileri düzey yaratıcılık, Türk Resmi'nin 25 büyük ustası ile sorgulanıyor.
25 ayrı iz sürülüyor...
25 ayrı ilham hikâyesine tanık olunuyor...
Adnan çoker, ali candaş, bünyamin balamir, bedri baykam, bedri karayağmurlar, cuma ocaklı, devrim erbil, ekrem kahraman, ergin inan, ertuğrul ateş, fahri sümer, hayati misman, habip aydoğdu, himmet gümrah, kayıhan keskinok, mehmet boztaş, mustafa ayaz, neşe erdok, nur gökbulut, özdemir altan, süleyman saim tekcan, tahsin hacıoğlu, turan enginoğlu, yasemin sözer ve zahit büyükişleyen ile aşkı söyleşen, sanatçı anlatımı ile aşkın izini süren yazar, bu kitabında kısaca, aşkın ‘-sanat hali'ni sorguluyor.
Bu ‘-sanat hali'nin, Türk Resminin 25 ustasının fikirlerinin yanı sıra eserleriyle somut yansımalarını da bulabildiğimiz kitapta yazar, Türk Resmi'nin son 50 yılına derin duygularla ve yüzleşmelerle ışık tutarken, söyleşileri kendi gözlemleriyle de bezeyerek kitabı ilgiyle okunacak, eşsiz ve zengin bir eser halinde okuyucuya sunuyor.
Bize de bu çarpıcı esere tanıklık etmek düşüyor.
Gamze öZüNLü
Metz, FRANSA

Kağıt Tipi

Kuşe

Kategori

Kitaplar Sanat Resim ve Resim Üzerine

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
200,00   
200,00   
×
Kapat