İslam Dünyasında Hastaneler %17 indirimli Levent Öztürk

Onikinci Yüzyıla Kadar İslam Dünyasında Hastaneler

ISBN
9789753556743
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
325
İslâm dünyasında inşa edilen hastanelerle ilgili bilgiler, çoğu zaman, ortaya konulan çalışmalarda, ideolojik bir söylemle dile getirilmiş, medeniyet yarışında kullanılan bir malzeme haline gelmiştir. Elinizdeki çalışma, kaynaklarda Yazının devamı...
15,00 TL
%
17
İndirimli
12,45 TL Kazancınız: 2,55TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 445378
 

Ürün Özellikleri

İslâm dünyasında inşa edilen hastanelerle ilgili bilgiler, çoğu zaman, ortaya konulan çalışmalarda, ideolojik bir söylemle dile getirilmiş, medeniyet yarışında kullanılan bir malzeme haline gelmiştir.
Elinizdeki çalışma, kaynaklarda yer alan malzemeler ışığında, İslâm hastanelerinin kuruluşundan on ikinci yüzyıla kadar seyrini tespit etmeye çalışmaktadır. On ikinci yüzyıl ve sonrası İslâm coğrafyasında önemli hastanelerin kurulduğu bir süreçtir. Eyyûbîler, Memlükler ve Osmanlılar tarafından kurulan hastaneler tıp tarihinin önemli araştırma konularını oluşturmakta; günümüze gelen yapıları ve vakfiyeleri ile bu hastaneler hakkında daha fazla bilgi edinme imkânı bulunmaktadır. Ancak bunun öncesi için aynı durum söz konusu değildir.
Bu çalışmada İslâm dünyasında kurulan hastanelerin sayısını, özelliklerini, nerelerde inşa edildiğini, bugün de örneklerine rastladığımız gibi evlerden hastaneye çevrilen modellerinin olup olmadığını görebilirsiniz.
(Tanıtım Yazısından)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar İslam İslam Tarihi

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
12,45   
12,45   
×
Kapat