Akıllı Çocuklar Eğitim Seti (Farklı Çocuk Eğitim Seti) Nurcan Saz

Akıllı Çocuklar Eğitim Seti (Farklı Çocuk Eğitim Seti)

ISBN
9786054004867
Yazar
Yayıncı
Akıllı Çocuklar 5+ Yaş Okul Öncesi Eğitim Seti; Setimizin kahramanları olan Pınar ile Çınar; anne, baba, büyük anne ve dedesiyle birlikte yaşamaktadırlar. Aynı zamanda Pınar’ın çok sevimli tavşanı Ponpon veÇınar’ın Yazının devamı...
150,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 514502
 

Ürün Özellikleri

  • Akıllı Çocuklar 5+ Yaş Okul Öncesi Eğitim Seti; Setimizin kahramanları olan Pınar ile Çınar; anne, baba, büyük anne ve dedesiyle birlikte yaşamaktadırlar. Aynı zamanda Pınar’ın çok sevimli tavşanı Ponpon veÇınar’ın köpeği Köpük de kahramanlarımız arasındadır. Kahramanlarımızın yakın çevremizdeki kişilerden seçilmesinin nedeni, toplumumuzdaki değerleri de dikkate almış olmamızdır.

Aradığınız herşeyi bulabileceğiniz 5-6 yaş grubu için hazırlanmış olan okul öncesi eğitim seti.

  • Bu sette; amaç kazanımlar, kavramlar, ses ve ritim çalışmaları, dikkat çalışmaları, labirent çalışmaları, problem çözme, farklı düşünme (SCAMPER), bir spor dalını tanıma, Bu yerleri biliyor musunuz? Sosyo kültürel eğitim ve deney sayfalarına özel önem verilmiştir. Seti oluşturan her kitap; birlikte tamamlayalım, hayal gücü, davranış geliştirme, grafik oluşturma, değerlerimiz, ayrıca proje yaklaşımlı eğitime uygun çalışma sayfaları kullanılarak hazırlanmıştır.

Setin çalışma ve diğer sayfalarında sunulan bu çeşitlilik, çocukların sıkılmadan eğlenerek öğrenmelerini sağlamaktadır.

  • Akıllı Çocuklar Okul Öncesi Eğitim Seti, toplam 5 uygulama kitabı ile 5 matematik fasikülünden oluşmaktadır. Kitaplar, her iki ay için birer kitap kullanılacak şekilde hazırlanmıştır. Matematik çalışmaları, çocuklara matematiği sevdirmek, uygulanırlığını ve kavranmasını kolaylaştırmak amacıyla fasiküller hâlinde hazırlanmıştır.

Doğada ritim ve müzik duygusu sadece insanda vardır.

  • Ses ve Ritim Çalışmaları: Bu çalışma sayfalarında çocukların ritim duygularını geliştirmek amaçlanmıştır.
  • Sesi hissetme ve fonolojik farkındalık çalışmalarında amaç, kesinlikle harf sembollerini tanıtmak değil, farkındalık yaratmaktır.

Problem Çözme, Dikkat ve Labirent Çalışmaları

  • Dikkat ve Labirent Çalışmaları: Çocukların el-göz koordinasyonunu sağlamak ve dikkatlerini yoğunlaştırmak amacıyla labirent ve dikkat çalışmalarına yer verilmiştir.
  • Problem Çözme: Bu sette, çocuklarımızın problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla hazırlanan etkinliklere yer verilmiştir. Etkinlik örnekleri, çocukların yaşantılarında karşılaştıkları problemlerle ilişkilendirilmiştir.

Bir spor dalı çalışma sayfaları ve grafik oluşturma

  • Bir Spor Dalı Çalışma Sayfaları: Alışkanlıkların büyük bir bölümü erken çocukluk döneminde oluşmaktadır. Bu sayfalar, çocukların spora karşı ilgi duymasını sağlamak ve onları spor dalları hakkında bilinçlendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Her kitapta bir spor dalına yer verilmiştir.
  • Grafik Oluşturma: Hazırladığımız sayfalarla çocukların bilişsel gelişimini desteklerken, onları ilkokula da hazırlayacak grafik çalışmalarına yer verilmiştir.

Hayal Gücü Çalışma Sayfaları, Birlikte Çizelim ve Boyayalım, Bu Yerleri Biliyor musunuz?

  • Hayal Gücü Çalışma Sayfaları: Çocukların hayal gücü oldukça gelişmiştir. Ancak, bu yetenek desteklenirse gelişir ve yeşerir. Çalışma sayfalarımız, bu düşüncelerden yola çıkılarak hazırlanmıştır.
  • Birlikte Çizelim ve Boyayalım: Birlikte çizelim sayfaları ile resim çizimleri, aşama aşama verildiği için, resim çizmekten zevk almaları sağlanmaya çalışılmıştır.
  • Bu Yerleri Biliyor musunuz?: Yaşadıkları şehrin dışındaki yerleri de tanıyabilmesi, bu yerlerle ilgili araştırma yapması, sorular sorması ve ilgi uyandırması amacıyla  her kitapta, ayrı bir yer, özellikleriyle tanıtılmıştır.

Öğrenciler gördüklerine inanabilirler ama yaptıklarını gerçekten anlarlar.

  • Deneyler: Erken çocukluk dönemindeki çocuklarda; merak, araştırma ve soru sorma duygularının gelişmesi için deneyler önemli bir yer tutmaktadır. Bu düşünceden hareketle, her kitabımızda bir deney ve o deneye ait uygulama sayfalarına yer verilmiştir.
  • Kavram Çalışmaları: Erken çocuklukta verilmesi gereken tüm kavramlar, çalışma sayfalarında sunulmuştur. Bazı kavramlar, diğer çalışma sayfalarının içine yedirilerek tekrar edilmiş ve bol alıştırma yapılması sağlanmıştır.

Çocuklara sorulacak scamper soruları onların yaratıcı düşüncelerini harekete geçirecektir.

  • Farklı Düşünme (SCAMPER): Scamper, yaratıcı düşüncenin geliştirilmesinde kullanılan uygulanması kolay, eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemidir.
  • SCAMPER, İngilizce yedi kelimenin baş harfinden oluşan bir akrostişdir. Yani, hatırlanması istenen kelimelerin ilk harflerinin birleşmesinden oluşan yeni bir kelimedir.
  • Scamper yöntemi için çocuğa Scamper’in açılımına uygun sorular sorulur. “Scamper soruları”, çocukların yaratıcı düşüncelerini harekete geçirecektir. Bu setteki her kitapta, Scamper çalışmalarını destekleyen sayfalar hazırlanmıştır.

Okul öncesinde değerler eğitimi, değerlerin kazandırılması çok önemlidir. Değerler eğitimi okul öncesi eğitimin temel hedefleri arasında yer almaktadır.

  • Değerler Eğitimi: Erken çocukluk döneminde, değerlerin kazandırılması çok önemlidir. Değerler eğitimi,okul öncesi eğitimin önemli hedefleri arasında yer almaktadır.
    Ele alınan değerleri kazandırmak ve farkındalık oluşturabilmek için kitaplarımızda çocukların anlayabileceği görsel okuma, dikkat, problem çözme, farklı düşünme ve labirent sayfalarına yer verilmiştir.

Okul Öncesinde Sosyo Kültürel eğitime önem verdik.

  • Sosyo Kültürel Eğitim: Çocukların bu döneminde millî bilinç kazanma ve kültürüne değer verme süreci içinde olduklarından hareketle hazırlanmıştır. Erken çocukluk döneminde tanıyacakları Türk büyükleri; çocuklara bu bilinci kazandırmada model oluşturacak bir eğitimdir.  Bu setteki her kitapta bir Türk büyüğüne yer verilmiştir.

Projeler, çocukların öğrenmek için olumlu tutum geliştirebilmelerine yardımcı olmada etkili bir araçtır.

  • Proje Yaklaşımlı Eğitim: Proje, bir konunun derinlemesine incelenmesidir. Proje çalışmaları için çocukların ilgileri, soruları ve fikirleri dikkatli bir şekilde gözlemlenir. Daha sonra bu fikirler ışığında proje konuları geliştirilerek değerlendirilir. Projeler, çocukların öğrenme için olumlu tutum geliştirebilmelerine yardımcı olmada etkili bir araçtır.
  • Çocuklar, proje çalışmalarıyla hayal gücünü kullanma ve geliştirme imkânı bulur. Çevresini araştırma doğal güdüsünü destekler, okuma-yazma becerisinin gelişmesi için uygun ortamlar sağlar. Çocuklar, konuya farklı açılardan bakarlar, grupla çalışma becerileri ve sosyal becerileri gelişir.

  • Matematik Fasiküllerimiz: Matematik fasikülleri, çocukların ilkokula hazır bulunuşluklarını en üst seviyeye taşıyacak şekilde hazırlanmıştır. Fasikül şeklinde hazırlanma nedeni, aşamaların fasiküllere ayrılıp, çocuklarımızın matematiği parça parça ve daha kolay kavramalarını sağlamaktır.

Okul Öncesi Matematik Fasikülleri

  • Matematik çalışmaları içinde; düşünme, dikkat, farkları bulma, sayma, sınıflandırma, ölçme, ayırt etme, bire bir eşleme, ritmik sayma, eşleştirme, gruplama, rakamları tanıma, nesnelerle toplama ve çıkarma yapma… gibi sayfaları bulunmaktadır.

YAPARAK, YAŞARAYAK ÖĞRENMELERİNİ SAĞLADIK

Çocukların rakam ile nesne arasında ilişki kurabilmeleri için hazırlanmış görsel kartlar

  • Sayı Kavramı: 1-10 arası rakamlar ve 1-10 arasi rakam ile nesne arasında ilişki kurabilmek için görsel kartlar hazırlanmıştır.

7 Parçadan oluşan tangram

  • Tangram: 7 parçadan oluşan tangram.

Çocukların şekiller ile eşleştirme yapabilmeleri için hazırlanmış görseller

  • Şekil Kavramı: Üç ana renkte çizilmiş daire, kare, üçgen ve dikdörtgenler ile eşleştirme yapmak için görseller hazırlanmıştır.

Çocukların kendi hikayelerini oluşturmaları için hazırlanmış olan görseller

  • Hikaye Figürleri: Uygulama setinde bulunan kahramanlar ve destekleyici (ağaç, çiçek, araba vb.) görsellerle çocukların kendi hikayelerini oluşturmaları için görseller hazırlanmıştır.

AİLEMLE ÇALIŞIYORUM

Çocuk için gerekli olan en etkin eğitim anne, baba ve öğretmenin birlikte çalışmalarıyla gerçekleşir. Bu nedenle, okul öncesi eğitim programında eğitim-öğretime ailelerin katılımını da sağlamak, çocukların gelişimi açısından önemle üzerinde durulan bir konudur.
Okul öncesi eğitim programları ne kadar iyi hazırlanmış olursa olsun, aileler tarafından desteklenmediği sürece etkili olmamaktadır. Bu kitap, ailelerin eğitim programına katılımını eğlenceli hâle getirmeyi hedeflemiştir. Ailelere, çocuklarının gelişim dönemlerine uygun çocuk eğitimi ile ilgili uyarıcı bilgiler verilmiştir.

  • Belirli gün ve haftalar ile ilgili etkinliklere yer verilmiştir.
  • Çocuklarına  hikaye okumaları ve bu hikaye ile ilgili sohbet etmeleri sağlanmıştır. Bu ekinlik ile  kitap okuma sevgisi oluşturmaları amaçlanmıştır.
  • Sanatsal etkinliklere yer verilmiştir.
  • Aile katılımı etkinlik kitabı değildir. Aile katılımı ailelerin zorlanmadan sıkılmadan eğitime katılma sürecidir.
  • Okulda öğrenilen kavramlar aile ile paylaşılmıştır.
  • Ailelere çocukları ile etkili ve eğlenceli zamanlar geçireceği  yetişkine öneri bölümlerinde etkinlik önerilerinde bulunulmuştur.

SINIF İÇİN VERİLEN PROMOSYONLAR

FARKLI ÇOCUK EĞİTİM SETİ ETKİNLİK PANOSU

AFİŞLER

  • Atatürk köşesi
  • Mevsimler köşesi
  • Sayılar
  • Renkler
  • Boy grafiği

ÖĞRETMEN İÇİN PROMOSYONLAR

SINIF DEFTERİ

YILLIK PLANLAR

GÜNLÜK PLANLAR

ÖĞRENCİ İÇİN VERİLEN PROMOSYONLAR

BAŞARI BELGESİ

KAZANIM DEĞERLENDİRME FORMU

GELİŞİM RAPORU DOSYASI

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
150,00   
150,00   
×
Kapat