Arap Romanında Türkler %17 indirimli Şükran Fazlıoğlu

Arap Romanında Türkler

ISBN
9789756614334
Yazar
Yayıncı
Sayfa Sayısı
336
Roman, modern hayatın hem duygusunu hem de düşüncesini ifade etme ve yayma aracıdır. İmajbilim ise yazılı edebî metni, o metnin ortaya çıktığı tarihî bağlamı dikkate alarak yorumlama işidir. İmaj doğru ya da yanlış söylemez; Yazının devamı...
24,00 TL
%
17
İndirimli
19,92 TL Kazancınız: 4,08TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 470582
 

Ürün Özellikleri

Roman, modern hayatın hem duygusunu hem de düşüncesini ifade etme ve yayma aracıdır. İmajbilim ise yazılı edebî metni, o metnin ortaya çıktığı tarihî bağlamı dikkate alarak yorumlama işidir. İmaj doğru ya da yanlış söylemez; yalnızca resmeder, duygu ile düşünceyi mezceder. Ancak bu resim donuk değil, tersine insanın niyetlerine göre biçim kazanan seyyal bir yapıdır. Bu hareketli yapısı imajı, tarihî süreçte onu üreten toplumun yazılı veya sözlü kültürü içerisinde yaşayan bir canlı kılar.
Bu kitapta yapılmak istenen; Araplar nezdindeki modern Türk imajının tarihî köklerini tespit etmek, bu imajın Arap insanının mensup olduğu kültürel ve sosyal tabakaya göre farklılık gösterme nedenlerini yakalamak, İslam medeniyetinin inşasında beraberce bulunmuş bu iki büyük milletin birbirine bakışının Arap yönünü roman çerçevesinde belirlemektir. özellikle Napolyon'un Mısır'ı işgaliyle başlayan ve Osmanlı'nın son dönemine kadarki zaman aralığında ortaya çıkan Türk imajı, çalışmanın ana eksenini oluşturmaktadır.
Duyguyla çerçevelenmiş düşüncenin imajbilim eliyle tahlili yalnızca bilmeyi değil, anlamayı da şart koşar. Anlamak anlaşılmak için atılması gereken ilk adımdır.
(Tanıtım Bülteninden)

Boyutlar

0x0

Kağıt Tipi

2. Hamur

Kategori

Kitaplar Edebiyat Deneme

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
19,92   
19,92   
×
Kapat