5. Sınıf Uygun Türkçe Dil Bilgisi

ISBN
SUTDB5
Yazar
Yayıncı
Uygun Türkçe Dil Bilgisi ve Türçe Dil Bilgisi Etkin Çocuk olarak iki ayrı kitaptan oluşmaktadır. I-Türkçe Dil Bilgisi: -Türkçe Dil Bilgisi kitaplarında yepyeni bir yöntem uygulandı: Kazanımlar karşılıklı diyalogla işlendi. Şöyleki; Yazının devamı...
18,00 TL
Satışta değil
Telefon Kodu : 466909
 

Ürün Özellikleri

Uygun Türkçe Dil Bilgisi ve Türçe Dil Bilgisi Etkin Çocuk olarak iki ayrı kitaptan oluşmaktadır.
I-Türkçe Dil Bilgisi:
-Türkçe Dil Bilgisi kitaplarında yepyeni bir yöntem uygulandı:
Kazanımlar karşılıklı diyalogla işlendi.
Şöyleki;
Önce bir soru ile çocuğun dikkati konuya çekiliyor.
Sonra “evet – hayır” yanıtıyla çocuğun bilgisi sınanıyor.
Daha sonra “Neden?” sorusuyla soru irdeleniyor.
En sonra “Çünkü” girişiyle soruya verilen olası yanıta açıklık getiriliyor. ÖRNEK Bu kazağım yeni. Bu kazağım eski.
1-Yukarıda tümcelerde geçen koyu yazılı sözcükler karşıt anlamlı sözcükler midir?
………………….Evet     Hayır
- Evet karşıt anlamlı sözcüklerdir.
- Neden?
- Çünkü bu iki sözcüğün hem yazılışı farklı hem de okunuşu farklı ve anlamları da birbirinin karşıtıdır.
Bu tür sözcüklere, karşıt anlamlı sözcüklerdenir.2-Tüm kazanımlar bu yöntemle işlendikten sonra en az üç dört farklı uygulama yöntemiyle pekiştirilmiştir.

3-Gerek ihtiyaç duyulduğunda gerekse bölüm sonlarında pekiştirici amaçlı konu ile ilgili fıkralar ve bulmacalar bulunmaktadır.

4-Okuma parçaları Çoklu Zekâ Kuramı Ölçütlerinde işlenmiş, “İlgi Soruları” başlığında çocuğun, sadece ilgi duyduğu soruları yapmaları istenmiştir.

5-Özellikle programa yeni giren “abartı hayalî, sebepsonuç, farklı düşünme, destekleyici sözcükler, öznel nesnel yargı, özet çıkarma,” kavramları soyut ve kavratılması güç olduğundan her biri ayrı ayrı başlık hâline getirilmiş ve bol uygulamayla kavratılmıştır.

6-Görsel sunu ve tüm alt başlıkları için bol örnekler ve yeterli uygulamalar konulmuştur.

7-Bölüm sonlarında verilen değerlendirme testleri görsellerle desteklenmiş, ilişkilendirme, yorum yapma, karşılaştırma, ana düşünceyi ve yan düşünceleri bulmaya yöneliktir.

8-Uygun Türkçe Dil Bilgisi kitaplarında yer alan uygulamalar Akıllı Tahtaya uyarlanmıştır. ( Akıllı Tahta CD’lerinde şakalar ve eğitici oyunlar da bulunmaktadır.)

II-Türkçe Dil Bilgisi Etkin Çocuk

1- Türkçe Dil Bilgisi kitaplarına ve MEB Türkçe temalarına paralel hazırlanan Türkçe Dil Bilgisi Etkin Çocuk Kitabında 100’den fazla etkinlik yer almaktadır.

2- Etkinliklerde bulmaca, bilmece, labirent eşleştirme, parçadan bütün oluşturma, sıralama, gruplama, problem çözme gibi yöntemler kullanılmıştır. Öğrenci doğruyu bulduğunda şifreye ulaşmaktadır. Şifreye ulaşamadığında yanlış yaptığını fark edecektir. Bu durumda konuyu pekiştirmek için Türkçe Dil Bilgisi kitabından belirtilen çalışma sayfalarına yönlendirilmektedir.

3-Türkçe Dil Bilgisi Etkin Çocuk Kitabı Çözüm Kitapçığı ile birlikte sunulmaktadır. Böylece etkinliklerin çözümleri öğrenciye yol göstermekte, öğretmenin kontrolde ve değerlendermede zaman kazanmasını sağlamaktadır.

Kitaplarımız birinci sınıf hamur kâğıda, dört renk olarak düz ofset matbaalarda bastırılmış olup ciltleri özel hazırlanmıştır.

Kullanıcı Yorumları

Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
3D Güvenli Alış Veriş
Taksit Sayısı
Taksit tutarı
Genel Toplam
1
18,00   
18,00   
×
Kapat